Popunjavanje anketa

Kao što i sam naslov kaže još jedna opcija kako možete da zaradite novac uz pomoć interneta jeste popunjavanje anketa. Barem jednom ste do sada bili u kontaktu sa nekim ko vas je anketirao. Bilo daje to na ulici ili po nekada se to radi i po sistemu “ od vrata do vrata “, učinak je isti. Ovde se radi o popunjavanju sličnih anketa sastavljenih po potrebama klijenata. Sajtovi koji se bave ovim vidom poslovanja predstavljaju posrednike između vas i kompanija koje plaćaju da dobiju povratnu informaciju od potrošača u ovom slučaju od vas. Online zarada popunjavanjem anketa je jedan od popularnijih honorarnih poslova na Internetu. Popunjavanjem online anketa odgovarate na pitanja koja su kako je već navedeno pažljivo birana od strane kompanija za ispitivanje tržišta.

Na primer neke kompanije interesuje šta ljudi misle o njihovim proizvodima i uslugama, zbog toga su spremne da plate ljudima da ispune njihovu anketu.

Da bi ste otpočeli ovakav vid zarađivanja potrebno je da se registrujete na sajtove koji pružaju usluge plaćanja za popunjavanje online anketa. Sama registracija na ovim sajtovima je besplatna ali ima i onih koji to naplaćuju. Nema potrebe da se odlučite za te na kojima se registracija plaća jer ima sasvim dovoljno ovih besplatnih.

Kada se registrujete na neki takav sajt, kompanija za istraživanje online tržišta, oni će vam obezbediti ankete za popunjavanje. Nakon što uspešno odgovorite na pitanja ankete, ili anketa, vi ćete biti plaćeni za svaku od njih. Obično, sajtovi ove vrste imaju ograničenje za minimalnu isplatu tako da je potrebno da popunite nekoliko anketa da bi došli da minimalnog iznosa za isplatu koji će vam biti isplaćen. Isplata se vrši na nekoliko načina u zavisnosti od vašeg izbora i dostupnog načina plaćanja.

Kompanije koje plaćaju za popunjavanje anketa imaju različito vrednovanje anketa koje zavisi od dužine, težine i vremena potrebnog za popunjavanje. Ako ste zainteresovani za ovaj način online zarade evo nekoliko kompanija koje treba da razmotrite:

• American Consumer Opinion je internacionalna kompanija sa verzijama sajta na Engleskom, Francuskom, Italijanskom, Holandskom, Španskom, Japanskom i Portugalskom jeziku, koja plaća od 4 dolara pa na više po anketi zavisno od dužine upitnika i vremena potrebnog za njegovo popunjavanje. Limit za isplatu je već od 5 dolara. Više možete saznati na njihovom sajtu www.decisionanalyst.org.

• SurveySavvy plaća 3 dolara po anketi, a da bi mogli konkurisati za anketu morate nakon prijavljivanja da popunite nekoliko upitnika za pojedine oblasti, kako svojevrstan test a nakon toga ćete pristupiti popunjavanju glavne ankete za koju ćete biti plaćeni. Isplatu možete zatražiti kada god poželite što znači da nema nikakvih ograničenja. Prijavite se možete na sajtu www.surveysavvy.com.

• Earn2Gether, do skoro su se zvali Clixies, je program zarade popunjavanjem online anketa popularan kako u Americi tako i u Evropi. Nakon prijavljivanja za Clixies program, dobićete e-mail da potvrdu članstva a zatim je potrebno da download-ujete jedan mali program i instalirate ga tako da vam se nakon toga pojavi ikonica u browser-u. Detaljnija uputstva možete naći na njihovom sajtu kada se učlanite. Earn2Gether vam nudi preko 300 različitih programa a dnevno možete zaraditi 10 i više dolara. Takođe, nema ograničenja za isplatu a saznati više možete na sajtu www.earn2gether.com.
• CashCrate može se registrovati svako stariji od 13 godina. Ako na kraju meseca prikupite bar $20, automatski će Vam poslati ček na kućnu adresu. Čim se registrujete dobijate 2$ na Vaš račun. Osim popunjavanja anketa postoji više drugih mogućnosti zarade. Čak možete zaraditi igrajući neku od mnogobrojnih zanimljivih igara. Odgledajte priložena 2-3 videa u kome će Vam sve razjasniti. Za svakog od Vaših direktnih referala plaćaju Vas sa još 20% od njihove zarade, a od referala druge linije (znači referali od Vaših referala) dobijate 10%. Plus toga, kad svaki referal dostigne svojih prvih $10, Vi dobijate nagradu od $3 ! Obavezno se registrujte i uključite što više svojih prijatelja i poznanika. Iznenadićete se koliko ćete zaraditi samo od referala ako su aktivni. www.cashcrate.com

• Evo još par predloga: www.opinionate.com, www.spidermetrix.com, www.opinionbar.com.

Bez obzira da li ste mlađa ili starija osoba, zaposleni ili ne, dugoročno gledano biće ipak ponuda za sve profile ljudi, naročito ako se registrujete na više ovakvih sajtova, a to svakako preporučujem da uradite, pa će tada ukupna ponuda biti raznolikija i veće šanse da dobijate ankete. Nemojte očekivati da ćete baš često dobijati ankete. To se dešava samo onima iz Amerike. U našim uslovima dobijaćete ih povremeno, nekad ređe, nekad češće, samo treba strpljenja, pa će biti i rezultata. Zato se registrujte na što više ovakvih sajtova, to Vam neće oduzeti mnogo vremena, a posle samo čekate da Vam počnu stizati E-mail poruke sa ponudama.

Neki od ovakvih sajtova plaćaju Vam i po nekoliko dolara samo ako pozovete nekog poznanika ili bilo koga ko bi se registrovao. Kad se on registruje Vi dobijete nagradu. Takođe, neki plaćaju i referalni procenat, što znači da dobijate i deo zarade koju ostvaruju Vaši referali. Dakle, oni dobijaju svoju zaradu redovno (nije im ništa umanjeno), ali Vi bivate dodatno plaćeni nekim procentom njihove zarade.

Jedna napomena, postoji mogućnost da se susretnene sa kompanijom koja vam traži da platite učlanjenje ili možda date podatke o vašoj kreditnoj kartici, to je loš znak i verovatno se radi o pokušaju prevare. Stoga budite oprezni kada se registrujete za bilo koju vrstu online posla.

Ostavite komentar